Mannen op de Maan

Posted by in inspiratie

kuifjeraketMannen op de Maan was het tweede deel van het verslag van de bekende reporter Kuifje van de reis naar de Maan. Het is verbazingwekkend hoe goed de schrijver/tekenaar Hergé de bouw van de maanraket, en de reis naar de Maan kon schetsen.
Het verhaal begint met de lancering van de raket met bestemming De Maan. Al snel blijkt dat Jansen & Janssen aanwezig zijn, die de raket aan het bewaken waren tot het moment van lancering: 1h34 in de namiddag (13h34) terwijl de raket die ochtend vertrokken was.

Bij aankomst op de maan zet Kuifje de eerste voet op de maanbodem, maar er loert gevaar: een Bordurisch geheim agent, Colonel Jorgen, zat verstopt in de raket (dankzij de hulp van Frank Wolff die schulden had gemaakt bij het gokken) en hij wil de raket kapen.

Kuifje slaagt er echter in die plannen te voorkomen, net voordat de raket van het maanoppervlak zou opstijgen. Jorgen wordt echter door Wolff doodgeschoten. Als iedereen weer bijeen is, de raket naarstig wordt gerepareerd en opnieuw gelanceerd, blijkt Wolff verdwenen. Hij heeft zelfmoord gepleegd door uit de raket te stappen, om zo zuurstof te sparen (er waren namelijk drie mensen ongepland aan boord). Later bij hun terugkeer is de meeste zuurstof opgebruikt en raakt iedereen bewusteloos. En dat terwijl het schip nog moet gedraaid worden! Even later slaagt Kuifje daar in en landen ze veilig.